Ramazan ayının müjdesi olan Berat Kandili dolayısıyla Bolu İl Müftülüğünce kadınlara yönelik “Berat Kandili Programı” Yıldırım Beyazıd Camii’nde düzenlendi.

Bolulu kadınların yoğun ilgi gösterdiği programa, Bolu Valisi Ahmet Ümit'in eşi Şengül Ümit, İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Vaiz Kevser Özalp, Kur'an Kursu öğreticileri ve öğrencileri katıldı.

Kadınlara hitap eden İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, "Bu gece mübarek gecedir, bu gece rahmet gecesidir, bu gece şaban ayının on beşinci gecesi Berat Gecesi'dir. Hızla elimizden kayıp giden ömrümüzün nihayetsiz isteklerimiz ile törpülendiği şu ortamda biz Müslümanlara bahşedilen en önemli imkanlardan biriside şüphesiz Berat Gecesidir. Efendimiz (s.a.s.) bu gecede tevbe edip bağışlanma isteyen insanların sayısının çokluğunu bir örnekle Hz. Aişe validemize şu şekilde ifade etmiştir. "Allah-u Teala şaban ayının on beşinci gecesinde dünya semasına rahmetiyle tecelli ederek, Beni Kelb kabilesinin koyunlarının tüylerinden daha fazla kimsenin günahlarını bağışlar." buyurmuştur. Peygamber Efendimiz bu gece şu şekilde dua etmiştir: "Allah’ım! Azabından affına, gazabından hoşnutluğuna, senden yine sana sığınırım. Şanın yücedir. Seni gereği gibi övmekten acizim, sen kendini övdüğün gibi yücesin." Berat gecesinin milletimize ve İslam alemine huzur ve mutluluklar getirmesini diler, Ramazan ayına ulaşmamızı Yüce Rabbimizden niyaz ederim.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in tilavet edildiği, ilahilerin seslendirildiği programda Vaiz Kevser Özalp “Tevbe” konulu sohbet yaptı.

Vaiz Özalp sohbetinde, "Allah-u Teala o kadar engin merhamet sahibidir ki, kullarının O'ndan af ve bağış dilemesinden, günahkar kullarının O'na yönelmesinden büyük sevinç duyar. Allah Resulü bu konuda bir örnek vererek şöyle buyurur: “Kulunun günahlarına tevbe etmesinden dolayı Allah'ın sevinci sizden birinizin ıssız bir çölde devesi ile giderken, onu üzerindeki yiyecek ve içecekle elinden kaçırması üzerine bir ağaç altına gelerek ümitsiz bir halde yaslanıp yattığında, devesini yanı başında görmesi üzerine sevincinden ‘Ey Allah’ım sen rabbimsin, bende senin kulunum diyeceği yerde yanlışlıkla Allah'ım, sen benim kulumsun, ben de senin rabbinim’ dediği sevincinden daha çoktur.” Allah Teala'nın kullarına sonsuz şefkat ve merhameti vardır. Bizlerde O'na yönelmeli ve bizi bağışlamasını dilemeliyiz. Rabbimiz bizlere rahmetiyle alemi kuşatacağını söylüyor. Rabbimizin bu gece Beni Kelb Kabilesinin tüyleri sayısınca insanları bağışlayacağını Efendimiz bildiriyor. Bu gece günahlardan bir beraat vesilesidir. Af, arınma ve kurtuluş gecesidir.” ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan