Dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurların umudu olan, yaptığı sosyal ve kültürel yardımların yanında eğitim alanında yaptığı çalışmalarla da dikkat çeken Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ilkokul, ortaokul ve liselerde kütüphane açmak için "Gönül Kütüphanemiz" projesini hayata geçirmişti.

Proje kapsamında Bolu İl Müftülüğü ile TDV Bolu Şubesi Genç gönüllüleri kütüphane oluşturmak için kampanya başlattı.

Kampanya çerçevesinde Bolu Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu’nda "Gönül Kütüphanemiz" köşesi oluşturuldu.

Konuya ilişkin Diyanet Haber'e değerlendrmede bulunan Bolu İl Müftü yardımcısı Fadime Arslan, “Öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, milli ve manevi açıdan gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Bolu İl Müftülüğü ve TDV Bolu Şubesi tarafından ‘Gönül Kütüphanemiz Projesi’ kapsamında düzenlenen kermesten elde edilen gelirler ile alınan kitaplar, Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi Kadın Kolları’nın gayretli çalışmalarıyla Bolu Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulunun kütüphanesine teslim edilmiştir. Ayrıca şunu da sevinerek belirtmek isterim ki, kermesten elde edilen gelirler ile alınan kitaplar TDV Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi tarafından Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne teslim edilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesine gönderilmiştir. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve her zaman destek olan Bolu halkına sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Allah razı olsun.” dedi.

Bolu Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Osman Kınık ise İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu nezdinde "Gönül Kütüphanemiz Projesi"nde emeği geçenlere ve desteklerinden dolayı tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan