Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen "Kur'an'ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması"nın "İç Anadolu Bölge Finali" gerçekleştirildi.

Bolu İl Müftülüğü ev sahipliğinde Müftülük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmada Bolu, Aksaray, Ankara, Çorum, Eskişehir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Sivas ve Yozgat illerinde birinci olan Kur’an kursu öğrencileri bölge birinciliği için ter döktü.

Kız ve erkek olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleşen yarışmanın komisyon üyeliğini ise Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, Bolu Merkez Yıldırım Beyazıt Camii Baş İmam Hatibi Metin Yerlikaya ve Borazanlar Mahallesi Bilal-i Habeşi Camii İmam Hatibi Birol Karakaya yaptı.

Komisyon üyelerinin okuyuş, tecvit, se, eda ve mahreç kurallarını açısından değerlendirmesi sonucu erkeklerde Yozgat’tan Ahmet Yazar, kızlarda ise Ankara’dan Nur Sena Sebat bölge birincisi oldu.

Dereceye giren öğrencileri tebrik eden İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, “Sizler şu anda büyük bir iş başardınız. Kendi illerinizde dereceye girip buraya geldiniz, bu güzel bir şey. Burada da tüm cesaretinizi toplayarak Kur’an-ı Kerim’i güzel okumaya çalıştınız. Hepinizi de tebrik ederim. Sizlere destek olan anne babanızı tebrik ederim. Ayrıca sizi yetiştiren hocalarınıza ve özellikle sizlere üstün gayretinizden dolayı kutlarım. Sizler büyüdüğünüz zaman bu dakikalar güzel bir anı olarak kalacak. İnşallah çok çok okuyup güzel bir meslek sahibi, hocalarınız gibi takdir edilen öğreticiler olursunuz. Sizlere bundan sonraki hayatınızda sonsuz başarılar, sağlıklı ve huzurlu ömürler dilerim.” ifadelerini kaydetti.

Yarışmacılar İl Müftülüğü tarafından ödüllendirilirken tüm katılımcılara ise Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi Kadın Kolları tarafından çeşitli ikramlar yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan