Yüzlerce çocuk Kur'an'ı Kerim ve dini bilgiler öğrenmek için bayramdan sonrada Bolu İl Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarını doldurdu.

Kur'an-ı Kerim, İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hayatı (siyer) gibi derslerin işlendiği yaz Kur'an kursları, Bolu Müftülüğüne bağlı camilerde ve Merkez Yatılı Kur’an Kursu ile Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda devam ediyor.

Merkez Yatılı Kur’an Kursu ve Sandallar Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nu ziyaret eden Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, her iki kursta yatılı olarak devam edecek öğrenciler ve aileleri ile bir tanışma programında bir araya geldi.

Programda konuşan Müftü Tahiroğlu, "Sevgili çocuklar, camilerimiz ve kurslarımız sizlerle çiçek açtı. Hepiniz bizim için nadide birer çiçeksiniz. Geldiğiniz için teşekkür ederim, Anne babalarınızı da sizleri gönderdiği için çok teşekkür ederim. Sizler kurslarımızda Kur'an-ı Kerim, İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hayatı yani Siyer gibi dersleri göreceksiniz. Aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinlikler ile vaktinizi daha güzel değerlendireceksiniz. Ayrıca alanında deneyimli görevlilerimiz tarafından çeşitli sosyal etkinlikler ile birbirinizle kaynaşarak yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kuracaksınız. Kısacası burada eğlenerek öğrenme fırsatınız olacak inşallah. Kıymetli anne babalar, burada vereceğimiz eğitimle çocuklarınızı ömür boyu hayırlı bir evlat; dinine, vatanına, milletine hayırlı ve ahlaklı birey olmaları için gayret sarf edeceğiz. Bu vesile ile yaz Kur’an kurslarımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum." dedi.

Öğrenci velileri ise Müftülüğe bağlı kurslara çocuklarını gönül rahatlığı ile gönderdiklerini ve gözlerinin arkada kalmayacağını ifade ederek çocuklarının deneyimli hocalardan ders alacak olmalarından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan