Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla Ankara'da düzenlenen "2022 Yılı Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantısı"nda, 2022 yılında kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizasyonuyla vekaleten kestirecek vatandaşlar için yurt içi ve yurt dışı fiyatları açıklandı.

Buna göre Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekaleten kurban kestirmek isteyen vatandaşlar için; yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 2 bin 250 lira, yurt dışında vekaletle kurban kesim bedeli ise 1800 lira olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Bolu İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Arif Gökçe konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, "Bolu İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi olarak her sene artan bir performansla organizasyonlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da ‘Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' sloganını hayata geçirerek,  Bolulu vatandaşlarımızın kurban vekaletlerini kabul etmek suretiyle ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olacağız. Hedefimiz hep bir önceki yıldan daha çok kişiye ulaşmaktır." dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Başkanlık Müftüsü Gökçe ise "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her birimize bulunduğumuz konumlar itibarıyla sorumluluklar düşmektedir. Vekalet yoluyla kurban kampanyasının önemini en yakınımızdan başlayarak şehrimizdeki bütün insanlara duyurmak, Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olarak en önemli sorumluluklarımızdandır. Mağdur, mazlum ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşmak için gayret göstermeliyiz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan