Hac ibadetini yerine getirmek üzere yola çıkan hacı adayları, Bolu İl Müftülüğü’nden telbiye, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, "Bolu’dan 93 hacı adayımızı bu sene Cenabı Allah’ın izni ile kutsal topraklara uğurlayacağız. Yüce Rabbimiz tarafından Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in misafiri olarak çağrıldınız. Sizler bizleri yani Bolu’muzu temsilen oraya gidiyorsunuz. Ne mutlu sizlere." dedi.

Müftü Tahiroğlu, "Hac, başlangıcından dönüşüne kadar çeşitli zorlukların olduğu ama sabırla bunların üstesinden gelebileceğiniz bir yolculuktur. Her zaman ve her yerde sabırlı olmalısınız. Kalp kırmadan ve çevrenizdeki insanları incitmeden görevlerinizi yapın inşallah." diye konuştu.

Tahiroğlu, “Bu fırsat her zaman ele geçmez. Sizler yaşayacağınız dakikaları dahi çok iyi değerlendirin. Yapacağınız dualarınız vatanımızı, milletimizi ve tüm Müslüman kardeşlerimizi kapsayacak şekilde olsun. Rabbim sizlere kazasız belasız bir şekilde gidip gelmeyi nasip etsin haccınızı şimdiden kabul etsin." dedi.

Hacı adayları, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan