Uzun teravih namazlarını ilahi, salavat ve tekbirlerle güzelleştiren, beş ayrı makam icra edilerek kılınan Enderun usulü teravih namazı, Bolu Müftülüğü koordinesinde Sandallar Mahallesi Camii’nde kılındı.

Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu ve Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencilerinin katıldığı namaz sonrasında çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği "cumhur müezzinliği" ve Enderun usulü teravih namazının sırasıyla Fatih, Sümer, Saygılı ve Paşaköy Eniştebey camilerinde kılınacağı bildirildi.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, “Enderun usulü teravih, Osmanlı’dan beri gelenek haline gelen bir uygulama. Biz de Bolu’da bu uygulamayı devam ettirmeye çalışıyoruz. Alanında bilgili ve donanımlı din görevlileri tarafından icra edilen Enderun teravihi, her gittiğimiz camide coşkuyla kılınıyor. İl Müftülüğü olarak öğrencilerimize eğitim ve öğretim verirken aynı zamanda değişik mekanlarda halkla bütünleşmelerine ve sosyalleşmelerine çok büyük önem veriyoruz. İl Müftülüğümüzün Ramazan etkinlikleri çerçevesinde bu akşam öğrencilerimize bir sürpriz yaptık. Onları cemaatle birlikte Enderun teravihi için getirdik. Namazdan sonrada çeşitli ikramlarda bulunduk. Çok güzel bir akşam oldu. Öğrencilerimiz ilk defa kıldıkları Enderun teravihinden memnun olduklarını ve çok değişik duygular yaşadıklarını, büyüdükleri zaman bu akşamın kendilerinde farklı bir hatırası olacağını söylediler. İnşallah bu tür programlara devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan