Diyanet İşleri Başkanlığı, “2022 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik çevrimiçi bilgi yarışması düzenledi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler, Bolu İl Müftülüğünce ödüllendirildi.

İl Müftülüğünde düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’in doğumu münasebetiyle kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası programları çerçevesinde yapılan yarışma nedeniyle, gençlerimizin Hz. Muhammed (s.a.s)’in hayatının konu edinildiği bir eser ile tanışmaları bizim için çok anlamlıydı. Sizler çok çalıştınız, gayret gösterdiniz, büyük bir emek vererek yapılan çevrimiçi yarışmadaki soruları doğru cevaplandırdınız ve bu başarıları elde ettiniz. Gayretlerinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Tahiroğlu, “Okuduğunuz kitaptaki bilgileri unutmayın ve hayatınızda uygulamaya gayret edin. Çünkü Müslüman olarak bizler, hayatımızın her alanında sevgili Peygamberimizin yaşantısını ve davranışlarını örnek almalı, örnek bir mümin olmalıyız. İnsanlığın kurtuluşu ancak ve ancak bizlere en güzel rehber ve örnek olan Hz. Peygamber’in ahlakının öğrenilmesi ve hayata tatbik edilmesiyle mümkündür.” diye konuştu.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan