Bolu il ve ilçe müftülüklerine bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 285 öğrenciye düzenlenen törenle hafızlık belgeleri takdim edildi.

Bolu İl Müftülüğü organizesinde gerçekeştirilen programda hafızların sevincine ortak olan Diyanet İşleri Başkan Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, "Bugün Bolu çok anlamlı bir gün yaşıyor. Bolu hafızlık yetiştirme konusunda çok gayretli bir ilimiz. 285 hafızımız ve ailelerinin sevincini bizler de yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) 'Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir' buyurmaktadır. Kur'an'ı okumak, öğrenmek ve onu gelecek nesillerimize öğretmek için gayret göstermeliyiz. İşte bugün beraber bulunduğumuz 285 hafız kardeşimiz de bu bilincin, bu şuurun neticesi olarak Kur'an-ı Kerim'i hıfzettiler ve bundan sonra önce kendi çevresindekilere ve tüm inanlara hizmet için yola koyulacaklar. Hepsinin alınlarından öpüyorum. Hafızlık, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) zamanından bizlere kadar geldi, hepimizin gayreti ile kıyamet gününe kadar da devam edecek inşallah. Ne mutlu bu gençlere ve ailelerine. İl Müftümüz Ali Rıza Tahiroğlu hocamız başta olmak üzere ilçe müftülerimize, onları bizlere emanet eden saygıdeğer ailelerine ve her zaman onlarla ilgilenen ve emeği geçen Kur’an kursu yönetici ve öğreticilerine gönülden teşekkür ederim." dedi.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ise "Bolu Müftülüğü olarak hafızlık müessesesine çok önem veriyoruz. Gençlerimizi bu bilinçle en güzel şekilde yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Şimdiye kadar Bolu’muzdan birçok hafız yetişti. Allah'a hamdolsun hafızlar kervanına bu gün 285 pırıl pırıl hafız kardeşlerimizi katmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)  ‘Kur'ân'ı öğrenenler ve öğretenler sizin en hayırlılarınızdır’ buyurmaktadır. Bizler bu hadis-i şerif gereği öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizin bu güne gelinceye kadar emeği geçen İl Müftü yardımcılarımıza, ilçe müftülerimize, çocuklarını bizlere emanet eden ailelerine, onların her zaman yanında olan ve yetişmeleri için üstün gayret gösteren Kur’an kursu yönetici ve öğreticilerimize çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile merasim tamamlandı.

Program sonunda 285 hafıza belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Programa Bolu Valisi Erkan Kılıç, siyasiler, mülki ve idari amirler, STK temsilcileri, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli, din görevlileri, öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Editör: Mehmet Çalışkan