Bolu İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü ve Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF) Bolu Şubesi iş birliğinde engellilere yönelik program düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, "Varlıkların en mükemmeli ve en üstünü olan insanın Allah katındaki değeri iman, ibadet, salih amel, takva ve güzel ahlak nispetindedir. Çünkü Allah insanı bu açıdan değerlendirmekte, onların fizik yapılarına, renklerine, ırklarına, cinsiyetlerine, sağlam veya engelli oluşlarına bakmamaktadır." dedi.

Hz. Peygamber'in "Allah sizin suretlerinize ve servetlerinize bakmaz. Fakat kalplerinize (iman veya inkar halinize) ve amellerinize bakar." hadis-i şerifine işaret eden İl Müftüsü Tahiroğlu, "Müftülük olarak farklı zaman ve mekanlarda engelli vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Engelli Koordinatörlüğümüz aracılığıyla çeşitli programlar icra ediyoruz. Programın hazırlık aşamasında emeği geçen İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Nurşen Yıldırım ve UTEF Bolu Şubesi Başkanı Satılmış Akman'a teşekkür ederim. Ayrıca programa katılarak engellilerin yalnız olmadıklarını hissettiren sizlere de kalbi şükranlarımı sunarım. Allah cümlemize sağlık, sıhhat ve afiyet versin." duasında bulundu.

Bolu İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu'nun ilahi dinletisi ve Bolu İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünün sunumu ile devam eden program sonunda engelli vatandaşlara hediye takdiminde bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan