Bolu İl Müftülüğü ile 15 Temmuz Derneği iş birliğinde “Haim ve Dua Programı” düzenlendi.

“Her Ay 251 Hatim” projesi kapsamında Bolu Valiliği himayesinde gerçekleştirilen programa Vali Ahmet Ümit, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Arslantürk ve şehit aileleri ile gaziler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Ümit, “Kadim tarihimiz boyunca zalime alp, mazluma eren olmuş, şehadet şerbeti içmeyi yaşamaya tercih etmiş bir milletin evlatları olarak dün olduğu gibi bugün de aynı inançla ülkemizi tehdit eden terör örgütlerine ve emperyalist güçlere karşı mücadelemizi sürdürmekteyiz.” dedi.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ise tüm şehitler için dua etti.

Ardından İl Müftülüğünce Yıldırım Beyazıt Camii’nde düzenlenen dua programına geçildi.

İl Müftülüğü din görevlileri tarafından şehitler için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

Bolu’da şehitler için din görevlileri ve vatandaşlar tarafından okunan 300 hatm-i şerifin duasını yapan İl Müftüsü Tahiroğlu, “15 Temmuz darbe girişiminde Bolulu polis memuru Ozan Özen, polis memuru Velit Bektaş ve sivil halktan Fatih Kalu kardeşlerimizle birlikte bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi, aynı zamanda o gün gazi olan 2 bin 713 vatandaşımızı her zaman hatırlayıp onlara dua ediyoruz. Şehitlerimize bir kez daha Allah rahmet eylesin, ruhları şad, mekanları cennet olsun.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan