Bolu İl Müftülüğüne bağlı Uluslararası Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan Bolu Altındağ Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tuğba Akın (16) için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde sürdürülen "Okul-Kur'an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında hafızlıkla birlikte örgün eğitime devam eden Akın hafızlığını başarıyla tamamladı.

Sandallar Kız Kur'an Kursu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Kur’an kursu öğreticileri, öğrencinin ailesi ve hafızlık öğrencileri katıldı.

Program hafız Tuğba Akın’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, “Sandallar Uluslararası Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursumuzda çok sayıda öğrencimiz hafız oldu. 16 yaşındaki Tuğba Akın, 15 ay gibi kısa bir zamanda kendisinin gayreti ve hocası Zekiye Yılmaz’ın özverisi ile hafızlık eğitimini tamamladı.” dedi. 

İl Müftüsü Tahiroğlu, “Bu arkadaşımız 15 saat gibi bir sürede bir oturuşta Fatiha Suresi'nden Nas Suresi'ne kadar ezbere okuyarak hatim etti. Kendisini, anne babasını ve ona her zaman destek olan hocasını kutluyorum.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan