Bolu İl Müftülüğüne bağlı Uluslararası Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan Bolu Akşemseddin Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zeynep Rana Haykır (12) için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde sürdürülen "Okul-Kur'an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında hafızlıkla birlikte örgün eğitime de devam eden Haykır'a "Hafızlık Belgesi" takdim edildi.

Sandallar Kız Kur'an Kursu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Okul Müdürü ve Kur'an kursu öğreticileri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Hafız Zeynep Rana'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Tahiroğlu, "Sandallar Uluslararası Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursumuzdan bugüne kadar çok öğrencimiz hafız olarak mezun oldu. Bugün de 12 yaşında olan Zeynep Rana Haykır 15 ay gibi kısa bir zamanda hafızlık eğitimini tamamlayarak diplomasını aldı. Kendisini, hocasını ve ailesini kutluyorum." dedi.   
       
Müftü Tahiroğlu, Haykır'ı tebrik ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan