Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında sürdürülen; "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" ile imam hatip öğrencileri eğitimlerini hafızlıkla taçlandırıyor.

Bolu İl Müftülüğüne bağlı Borazanlar Hacı Mehmet Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi alan ve Bolu Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İnsaf Valeev, 7 ay gibi kısa sürede hafız oldu.

Valaev için Bolu İl Müftülüğü tarafından “İcazet Merasimi” düzenlendi.

Valaev’in Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu; "Yaşı 11 olmasına rağmen 7 ayda hafız olması çok güzel ve önemli bir başarıdır. Rabbim bir ömür boyu hafızlığını korumayı ve Kur’ana uygun bir hayat yaşamayı nasip etsin eylesin. Anne ve babasına böyle bir evlat yetiştirdiği için kendilerini kutluyorum. Okulda başta sayın müdürümüz olmak üzere tüm öğretmenlerine, onu yetiştiren İsmail Yalçınlıya Kuran Kursu yöneticisine ve Kurslarımızda maddi ve manevi destek veren tüm Bolu halkına, kısaca herkese çok teşekkür ediyorum. Biz Bolu İl Müftülüğü olarak her zaman öğrencilerimizin ve ailelerinin yanındayız ve dualarımız onlarla. Sevgili öğrencimiz İnsaf Valeev'e bundan sonraki hayatında başarılar ve sağlıklı ömürler dilerim." dedi.

Konuşmaların ardından hafız Valeev'e çeşitli hediyeler verildi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törene İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, İl Müftü yardımcısı Fadime Arslan, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Yasin Yeşil, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Öztürk, Okul Müdürü Osman Kınık ile Valeev ailesi katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan