Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında Tatvan Sultan Alparslan Proje İmam Hatip Ortaokulundan 19 öğrenci hafızlık eğitimini tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanan öğrenciler için "İcazet Töreni" düzenlendi.

Tatvan Fuar Sergi Sarayında düzenlenen törenin açılışında konuşan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, hafızlığın önemine değinerek şunları kaydetti:

"Okul- Kuran Kursu Arasında İşbirliğine Dayalı Hafızlık Projesi kapsamında hafızlıklarını bitiren öğrencilerimiz için bir araya geldik. Kur’an eğitimi küçük yaşlardan itibaren itinayla yerine getirilmesi gereken bir vazifedir. Anne ve babaların çocuklarına vereceği en büyük miras onların gönüllerine Kur’an’ı yerleştirmek ve onları Kur’an’la tanıştırmaktır. Zira evlada bırakılan madi miras ne olursa olsun nihayetinde bu dünyada kalmaya mahkumdur. Bu sebeple bizlere emanet olan çocuklarımızı Kur’an Ahlakı üzere yetiştirmeli ve küçük yaştan itibaren dini eğitimlerine ehemmiyet vermeliyiz. Bugünki programda hafızlıklarını tamamlayıp icazetlerini alma başarısı gösteren öğrencilerimizi, velilerini, hocalarımızı ve emeği geçen herkesi tebrik eder başarılarının daim olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim."

"Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı öğrenen ve öğretenlerdir"

İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani ise "Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı öğrenen ve öğretenlerdir." Hadis-i Şerifini hatırlatarak; "Biz bu günleri rüyamızda görseydik inanmazdık. İlk inen ayet ilim hakkındadır, ikinci inen ayet ise temizlik hakkındadır. İslamiyet; ilim, temizlik dinidir. Biz böyle bir dine mensubuz. 'İlim Müslüman'ın yitik malıdır.', 'Beşikten mezara kadar ilim tahsil edin.' diyen Peygamber Efendimiz (s.a.v.) başka bir hadiste de 'Öğrenin, öğretin, öğrenenleri, öğretenleri sevin, beşincisi olmayın helak olursunuz.' buyuruyor. İlimden, irfandan, teknolojiden uzak kalırsanız, helak olursunuz. Kur'an; bize dünya ve ahiret hayatımızın cennet olmasını, onun yolunu bize gösteren Allah tarafından Cebrail vasıtasıyla gönderilen kurtuluş rehberidir. Bu hafızlık proje imam hatipte çift kanatlı kuşlar yetişecek. Ailesine, milletine, memleketine, alemi İslam'a faydalı olacaklar." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mezun olan hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Hafızlara cübbe ve taç giydirilerek belgelerinin takdim edildi.

Yapılan dua ile sona eren törene Bitlis Vali Vekili ve Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Hizan Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Bitlis Belediye Başkan Vekili İbrahim Arslan, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Tatvan Emniyet Müdürü Kubilay Taşkın, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, İlçe Müftüleri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan