Bitlis Valiliği ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen seminere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezinde görevli Psikolog Ayşe Betül Nuroğlu Çırpan konuşmacı olarak katıldı.

Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan öğrencilere yönelik düzenlenen seminerlerde “stres ile başa çıkabilmek ve motivasyon” başlığı altında sunumlar yapıldı.

Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda 4–6 yaş grubu Kur'an kurslarında çocuğu bulunan velilere yönelik yapılan seminerde ise açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani şöyle konuştu:

“Çocuklar bizim en değerli varlıklarımızdır. Çünkü biz biliyoruz ki bu ülkenin, bu milletin geleceği onların elindedir. Onun için müftülük olarak 17 sınıfta yaklaşık 300 öğrencimizi; dinine, diyanetine, milletine, vatanına bağlı bir nesil olarak yetiştirmek için gayret ediyoruz. Bu nedenle bize inanan ve çocuklarını bize teslim eden bütün anne ve babaları tebrik ediyorum.”

Müftü Geylani'nin konuşmasının ardından velilere hitap eden Psikolog Ayşe Betül Nuroğlu Çırpan ise şu ifadeleri kullandı:

“Her insanın derinlerinde bizim fark etmediğimiz bir sevgi vardır. Sevginin olmadığı yerde mutsuzluklar başlar. Eğer karşımızdakine karşı olumlu ifadeler kullanırsak onun kalbine dokunmuş oluruz. Kalplerin uzaklaşması tartışmaların başlaması anlamına gelir. Anne olarak önce siz çocuğunuzun farklı ve özel olduğunu kabul etmelisiniz. Her çocuk özeldir ve yeteneklidir. Sadece keşfedilmeyi bekler. Kusursuz mutsuz çocuklar yetiştirmek yerine, etiketler ve statülerle uğraşmak yerine, mutlu çocuklar yetiştirelim. Bırakın ne olacaklarına onlar karar versin. Mükemmel anne değil, mutlu anne olalım ve hayatın tadına bakalım.’’ dedi.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda  farklı ilçelerden katılan velilere yönelik gerçekleştirilen seminerin ardından, Bitlis ve ilçelerinden katılan 4–6 yaş grubu Kur'an kursu öğreticilerine özel atölye çalışması yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan