Bitlis İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler, yıl sonu şenliğinde buluştu.

İl Müftülüğü bahçesinde  düzenlenen ve birbirinden renkli görüntülere sahne olan etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılışında konuşan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, "Bu çocuklar bizlere emanettir. Biz onlara neyi gösterirsek, onu alacaklar. Allah’ın emretmiş olduğu güzellikleri onlara söyler, bu şekil eğitip büyütürsek, inşallah hem kendileri hem aileleri hem ülkeleri hem milletleri hem de ümmet için faydalı nesiller olacaklar. Bütün gaye ve hedefimiz, Allah’ın rızasını kazanmak ve onun rızasını kazanacak nesiller yetiştirmektir." dedi.

Dünyanın kardeşliğe muhtaç olduğunu vurgulayan Geylani, "Dünya kardeşliğe, merhamette, şefkatte, yardımlaşmaya muhtaçtır. Allah’tan korkmayan insan, her türlü felaketi, kötülüğü işleyebilir. Allah’tan korkan bir insan ise bilerek karıncayı bile ezemez. Bundan dolayı Peygamber Efendimiz (s.a.v.), ‘Her şeyin başı Allah korkusudur.’ buyurmaktadır. Bu çocukların kalbine ve gönlüne İslam’ın güzelliklerini, Allah korkusunu yerleştirirsek, inşallah bu çocuklar dünyayı kurtaracak, dünyaya güzellikler getirecek, hayırda yarışacak. Yine Peygamber Efendimiz, ‘İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır; sadaka-i cariye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.’ diye buyurmaktadır. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kaydetti.

Etkinlikte Bitlis Belediyesi tiyatro ekibinin sergilediği Hacivat-Karagöz oyunu ile eğlenen çocuklar, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ekiplerince kurulan stantta ok atıp, yüz boyama etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlik yapılan ikramlar ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan