Bitlis Merkeze bağlı Yolyazı köyünde bulunan Geylani Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğrencileri için “İcazet Merasimi” düzenlendi.

Kur’an Kursu Halı Sahası’nda düzenlenen merasim Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ilahi ve kasidelerin seslendirilmesiyle devam etti.

Merasimde konuşan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, ilmin ve medreselerin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Bölgemizde çok güzel medreseler var, çok güzel İslami ilmi tahsil eden şubelerimiz var. Bunlar bizleri çok sevindiriyor. İl müftülüğü olarak, 'Okulsuz medrese, medresesiz okul olamaz.' parolamızı iki yıldır Bitlis'te gerçekleştiriyoruz. Bitlis il genelinde 18 medresemiz var. Bu medreseler aynı zamanda Kur'an kurslarımızdır. Bu medreselerimizde hafızlık şubesi sınıflarımız var. Bu medreselerimizde Diyanet İşleri Başkanlığımızın yeni hazırladığı 'Kur'an-ı anlamak ve İslami ilimleri öğrenmek' programı var. Bitlis medreseleriyle, alimleriyle, ulemasıyla meşhurdur. Bu güzellikler tekrar filiz veriyor."

Hazreti Peygamber (s.a.v.)'in, ‘Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı öğrenen ve öğretenlerdir.’ Hadis-i Şerifini hatırlatan Geylani, "Bu medreselerde, bu şubelerde Allah'ın rızasını gözeterek, Kur'an-ı öğreneceğiz, öğreteceğiz. Öğrenip öğretenlere yardımcı olacağız. Ülkemize, milletimize, memleketimize buralardaki ilmi çalışmalarla katkı sunacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın da bu medreselere özel destek ve yardımları vardır." dedi.

Geylani Erkek Yatılı Kur’an Kursu yöneticisi Nesrullah Geylani ise Suffa'dan günümüze gelen medreselerin önemine dikkat çekerek, icazet programına katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayan öğrencilere icazet belgeleri verildi.

Merasim, Tatvan İlçe Müftüsü  Zahit Demirel' in yaptığı duanın ardından, yemek ikramı ile sona erdi.

Merasime Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Ahlat İlçe Müftüsü M. Fudeyil Uyanık, Mutki İlçe Müftüsü İbrahim Sancar ile kanaat önderleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan