Bitlis Yüzüncüyıl ilk ve ortaokulu spor salonunda düzenlenen barış töreni, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törende konuşan Vali Oktay Çağatay “Devletimiz ve dinimiz bu husumetin devam etmemesini emrediyor.” dedi. 

Çağatay, “İnsanların olduğu yerde yaşanmaması gereken her şey yaşanabilir. Emniyet ve Jandarma teşkilatımızdan ilin güvenliğiyle ilgili notlara baktığımda asayiş noktasında Bitlis, memleketin en güzide ve müstesna yerlerinden birisi. Ne yazık ki acı olaylar yaşandı. Arkadaşlarımız bir araya gelerek  aile büyükleri de teveccüh edip barışmayı kabul ettiler. Ne dinimizin ne de devletimizin hoş görmediği bu husumet devam etmeyecek. Burada sonlanmış olacak. Devletimiz ve dinimiz bunun devam etmemesini emrediyor." dedi.

Müftü Geylani ise Rabbimiz Kur’an-ı Kerim'de “Muhakkak müminler kardeştirler. Kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki size rahmet edilsin.” buyuruyor. Sevgili Peygamberimiz de “Birbirinize buğz etmeyiniz, birbirinize haset etmeyiniz, birbirinize sırt çevirmeyiniz. Ey Allah’ın kulları kardeş olunuz.” buyuruyor. Bizler hayra anahtar, şerre ise kilit olmak zorundayız. Milletimizin ve memleketimizin barış ve huzur içinde yaşamasın istiyorsak barışı tesis etmeliyiz. Ben her iki aile fertlerini de bu barış teşebbüsleri dolayısıyla tebrik ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul eylesin diyorum.’’ dedi.

Barış töreni, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani’nin yapmış olduğu duanın ardından, her iki aile fertlerinin Kur’an-ı Kerim'in altından geçerek yemin etmeleri ile sona erdi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan