Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde sürdürülen "Yolumuz İyilik Olsun" yardım kampanyası kapsamında, Ahlat İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ahlat Şubesi koordinesinde yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında hayırseverlerin desteğiyle 2 tır insani yardım malzemesi temin edildi.

Ahlat Park AVM önünde düzenlenen uğurlama programına Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, İlçe Müftüsü Mehmet Fudayil Uyanık ile müftülük personelleri katıldı.

Törende konuşan Müftü Uyanık, “Kampanya kapsamında toplanan kömür, soba, un, gıda maddesi ve giyim malzemesi olmak üzere 2 tır malzemeyi Suriye’deki mazlum ve gariban kardeşlerimize gönderiyoruz. Bize bu kampanyada destek vererek ve tır tahsisinde bulunan Belediye Başkanımız Abdulalim Mümtaz Çoban ve Ovakışla Belediye Başkanımız Abdurrahim Altındal’a çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca kampanya süresince destek veren personellerimize ve özellikle Ahlat halkına çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Uyanık, “Allah bu necip millete hiçbir zaman keder ve sıkıntı vermesin. Dünyanın hangi noktasında nerede bir mazlum varsa milletimiz onlara hep elini uzatmıştır ve bundan sonrada uzatacaktır. Allah devletimize zeval vermesin.” diye konuştu.

Tırlar, yapılan duanın ardından İdlib'e doğru yola çıktı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan