Kur'an-ı Kerim'i sayfa sayfa ezberleyerek tamamını hıfzetme eğitimi olan hafızlık, normal şartlarda günde bir sayfa ezberlenecek şekilde uygulanıyor.

Tatvan Hira Kur'an Kursunda okuyan 16 yaşındaki Musa Gökçek, özel gayret ve azmiyle ezberleme kapasitesi sayesinde her gün daha fazla sayfa ezberledi. Gökçek, normal şartlarda yaklaşık 600 günde bitmesi gereken hafızlığını 5 ay (150) günde tamamladı.

Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel ve Şube Müdürü Selman Alp Çilingir, Hira Kur'an Kursu’nu ziyaret ederek 5 ay gibi kısa bir süre de hafızlığını bitiren Musa Gökçek ve beraberinde hafızlık eğitimini tamamlayan Vechettin Karakaya, Musab Karakaya ve Mekin Kara’ya hafızlık belgelerini verdi.

Hafızları ayrı ayrı tebrik eden Müftü Demirel, özellikle beş ayda hafızlığını bitiren Musa Gökçek'i ve onu yetiştiren Kurs Öğreticisi Abdulmecit Saydam'ı tebrik etti.

Demirel, "Hafızlığı 5 ayda yapmak zor bir iştir, böyle kısa bir süre de ezber yapmak çok nadir görülür. Bu başarı, öğrencimiz ve hocasının özel gayreti ve fedakarlıkları neticesinde olmuştur. Bu sebeple öğrencimize, Kurs Öğreticisi ve Kurs Yöneticisine teşşekkür eder, öğrencilerimizin ailelerini tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan