Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın  (TDV) ortaklaşa yürüttüğü ‘’2018 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı’’ tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Toplantıya İl Müftüsü Muharrem Genç, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ömer Aydın, TDV Görevlisi Ahmet Özdemir, İl Müftü Yardımcısı, İlçe Müftüleri ve Müftü vekilleri, Şube Müdürleri, Murakıplar, Vaizler, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Cami Görevlileri katıldı.

Toplantıda açış konuşması yapan İl Müftüsü Muharrem Genç: ‘’Diyanet işleri Başkanlığımız riyasetinde dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım etme imkânımız var. Hasbi bir şekilde çalışarak vekâlet yoluyla kurban organizasyonuna hep birlikte destek vermeliyiz.

Diyanet İşleri Başkanlık müşavirimiz ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcimiz burada size konuyu detaylı bir şekilde anlatacaklar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz kendimize ait iradeyi ortaya koyarak destek vermeliyiz. Elimizi taşın altına koyarak eksiklerimizi gidererek din hizmetlerine katkı sağlamalıyız. Allah yapacağınız hizmetlerden dolayı hepinizden razı olsun. Niyetimiz iyi olduğu sürece akıbetimiz hayır olacaktır’’ dedi.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Başkanlık Müşaviri Ömer Aydın ise: ‘’Allah bize saygın bir görev nasip etti. Yaptığımız her işin püf noktası, samimiyet ve gayrettir. Kişinin hayatındaki göstergesi, kişinin harcadığı zamanın dağılımıdır.

Vazifemizin dışında geçirdiğimiz zamanları nasıl geçirdiğimizi tefekkür edelim, bir de Resulullah’ın zaman kullanımını tefekkür edelim ve hizmetlerimizi Resulullah’ın hayat ölçüsünde yapmaya gayret edelim. Hem ülkemiz hem de dünya genelinde yapılan kurban organizasyonumuz hakkında yaşadığım birkaç hususu paylaşmak istiyorum. Afrika’da görev aldığım kurban organizasyonunda hem varlığı hem yokluğu çok yakinen gördüm. Camları olmayan otobüsle intikal eden Afrika halkının çektiği yokluğu gördüm. Sömürü altında korkuyla yaşayan Afrikalı kardeşlerimize Türkiye Diyanet Vakfı olarak hizmet götürüyoruz. Bizlere, ‘bizim hayvanlarımızı parayla alıp keserek tekrar bize dağıtıyorsunuz ya biz çok mutlu oluyoruz’ diyorlardı. Bizler, Türkiye Diyanet Vakfımızın bütün hizmetleri için gecelerimizi gündüzlerimize katmalıyız. Devletin bize verdiği imkânlarla çokça çalışmalıyız. Davamıza ve hizmetimize sahip çıkmalıyız, samimiyetle dertlenmemiz gerekmektedir. Hizmetlerimiz samimi olursa hem dünyada hem ahirette huzurlu oluruz. Sözlerime son verirken birkaç senelik hizmet süresinde imkânları ölçüsünde büyük hizmetler yapan Diyarbakır Engelli Koordinatörümüz merhume Özlem Özkan hocamızı rahmetle yâd ediyorum Allah mekânını cennet eylesin” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan