Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, din görevlilerine; "Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olalım." talimatı vermiş, Başkan Erbaş'ın talimatı üzerine 81 ilde ve tüm ilçlerde din görevlileri yardıma ihtitaç duyan vatandaşlar için seferber olmuştu.

İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde vatandaşın yardımına koşan din görevlileri, İçişleri Bakanlığınca valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına katılarak, 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmıştı.

Çalışmalarını bu doğrultuda aralıksız sürdüren Solhan İlçe Müftülüğü, Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlilerine teşekkür belgesi takdim edildi.

İlçe Müftüsü Muharrem Dutar; "Bu zorlu süreçte din görevlilerimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yardımına koştu. Samimi ve sabırlı bir şekilde Solhan halkımıza hizmet ettiler. Kurumumuzu en güzel şekilde temsil ettiğiniz ve devletimizin şefkatli elini en ücra köşelerde vatandaşlarımızla buluşturduğunuz için şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim. Bu hayırlı çalışmalarınızı Cenab-ı Hakk'ın en güzel karşılıkla mükafatlandırmasını niyaz ederim." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan