Bingöl İl Müftülüğünce “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Agah konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Vali yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç, “Cami Kutsal mekandır, sohbettir, ilimdir, sevgidir, tevekküldür, arınmaktır. Cami sığınmaktır. Cami anlamaktır. Cami kurtuluştur. Din görevlilerimiz Kadın-erkek, genç-yaşlı, zengin-fakir, amir-memur ayrımı gözetmeksizin toplumun bütün kesimlerine Din Hizmeti ulaştırma gayret ve heyecanını taşıyan muhabbet, kardeşlik, birlik ve dirlik aşılayan örnek şahsiyetlerdir.” dedi.

Açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftü Vekili Hanife Miran ise “Tüm Din Görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum. Konferans’a katılımınız için tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Görevinizi layıkıyla yapıyorsunuz. Allah cümlemizi muvaffak eylesin.” dedi.

“Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferansı vermek üzere kürsüye davet edilen Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Agah, “Vefa unutmamaktır, vefa insanın ufak tefek şeyleri problem etmeden daima Allah’a şükretmektir vefa. Allah’a olan vefamız ibadetlerle kendini gösterdiği kadar verdiği nimetlere şükretmektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Program, Bingöl İl Müftülüğü İlahi Korosunun dinletisi ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan