Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde 28 yıldır sürdürülen vekaletle kurban organizasyonuna önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da toplumun tüm kesimlerinden destek geldi.

"2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu" kapsamında hayırseverler Türkiye Diyanet Vakfına 589 bin 136 hisse kurban emanet etti.

Görevliler tarafından temizlik kurallarına uygun şekilde titizlikle paketlenerek dağıtıma hazır hale getirilen kurban etleri, dünyanın dört bir yanındaki mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi 24 milyon 449 bin 144 kişiye ulaştırıldı.

Böylece Türkiye Diyanet Vakfı, 1993 yılından bugüne kadar hayırseverlerin emanet ettiği toplam 3 milyon 391 bin 173 hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış oldu.

Öte yandan Bingöl'de hayırsever vatandaşlar tarafından "Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu" kapsamında 508 hisse kurban bağışı yapıldı.

Türkiye Diyanet Vakfınca Bingöl'e ulaştırılan kurbanlar, Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi ve Bingöl İl Müftülüğü personeli tarafından İslami kaidelere uygun şekilde kesilerek paketlenip önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi yaklaşık 12 bin kişiye dağıtıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan