Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Bingöl programına İl Müftülüğü ziyareti ile başladı.

İl Müftüsü Muharrem Genç’ten ilde yürütülen hizmetler hakkında bilgi alan Prof. Dr. Muslu, sonrasında İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) iş birliğinde düzenlenen “Postmodern Dünyada Kadın” konulu konferansta katılımcılara hitap etti.

Bingöl programı kapsamında Bingöl Üniversitesince düzenlenen, moderatörlüğünü Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın yaptığı panele de katılan Muslu, burada akademisyenler, öğrenciler ve din görevlileri ile bir araya geldi.

Panelin başında konuşan İl Müftüsü Muharrem Genç, il bazında gençlere yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu ise Diyanet İşleri Başkanlığının teşkilat yapısı, öncelikleri ve hizmetlerde karşılaşılan sorunlara dair bilgiler aktardı.

Özellikle Diyanet ve üniversitelerin iş birliğinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Muslu; gençlere, ailenin korunmasına, madde bağımlılığı ile mücadeleye ve dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalara öncelik verilmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan