Aylık toplantıda din görevlileriyle bir araya gelen müftü Genç, Kur’an ve Sünnet’in hareket noktası olduğunu söyledi.

Genç, geçmişimizden bağımızı koparmadan, günümüzdeki ve gelecekteki meselelere de duyarsız kalmadan Kur’an ve Sünnet ışığında hizmet edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Hareket noktamız Kur’an-ı Kerim ve Rasulullahımızın sünnetidir. İslam âlimlerimizin dediği gibi hata edersem bana ait, doğru olursa İslam’a aittir sözü doğrultusunda, asırlar önce efendimizin sağlam temeller üzerine bir kat daha nasıl atarız onu düşünmeliyiz. Günümüzde ve gelecekte ortaya çıkacak yeni meselelerin çözümünü bulmak ilim adamlarımızın görevidir. Geçmişten bağımızı koparmadan gelecekteki meselelere de duyarsız kalmadan Kur’an ve Sünnet ışığında hizmet etmemiz gerekmektedir.

Bugün dünyanın tamamında yaşanan bir dağılma, bir çözülme bir bozulma söz konusu tam da bu zamanda Hz. Rasulullah’ın mesajına ve ilim sahibi geçmişimizin mesajına, bilad-ı İslam ve tüm insanlık muhtaçtır. Bizler oyun içerisinde olamayız, bana ne diyemeyiz, sırt çeviremeyiz, duyarlı olmalıyız. Dünyadaki bütün problemleri izlemeli ve çözüm üretmeye gayret etmeliyiz. Bunun yolu ve yöntemi dün ne yapmışsak bugün de odur. Bizler işe kenarından değil, kolumuzu hatta gövdemizi koyacağız. Din görevlilerimiz işin içinde olmalıdır. Bu kutsal yükü taşıyacak olan yine bizleriz bu şuurla hareket etmeliyiz.

Hz. Peygamber (s.a.v) Hulefa-i Raşidin, Abbasiler, Emeviler, Osmanlı bu düsturla büyük medeniyetler kurarak insanlığı aydınlatmışlardır. Bingöl’ü, Diyarbakır’ı, Bosna’yı, Afrika’yı aydınlatmışlar ve her zaman Mekke’ye Medine’ye, Kur’an’a ve Rasulullahımıza yönelmişlerdir.

Bingöl geçmişte nasıl ahlakın, edebin, beyefendiliğin, hanımefendiliğin temsili ise bugün de öyledir. Bunun bozulmaması için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Allah bu noktada bizleri ve sizleri muvaffak eylesin. dedi.
İl Müftü Yardımcısı Mehmet Hadin Tutkal, İl Müftülüğü Şube Müdürleri, Vaizler, İl Murakıbı, kısım şefleri daire personeli ile Merkez ve köy cami görevlilerinin katılımıyla gerçekleşen aylık toplantı Bingöl’den tayini çıkan İl Vaizi İsa TÜNÇ ve Cezaevi Vaizi Alaattin TEKİN’e il müftüsü Muharrem Genç’in plaket takdimi ile sona erdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan