Virüs salgınıyla mücadelede Vefa Sosyal Destek gruplarına destek veren Karlıova İlçe Müftülüğü, salgından etkilenen ailelere yardımcı olmak amacıyla din görevlilerinin katkılarıyla yardım kampanyası başlattı.

"Her Ay Maaşımdan İnfak Ediyorum" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında hazırlanan gıda paketleri, ihtiyaç sahibi 60 aileye ulaştırıldı.

Yardım kampanyası hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak; "Kişinin sahip olduğu maddi ve manevi her tür nimetten başkalarını da yararlandırmanın ifadesi olan infak; medeniyetimizin ve Müslüman hayatının en önemli tezahürlerindendir. Bilgi, hikmet ve marifet rükûnları üzerine oturmuş iman, kulluk ve güzel ahlakla tezyin edilmiş İslam medeniyeti, esas itibarıyla bir infak medeniyetidir. Bu çerçevede 'Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz.' ayetini kuşanan her bir Müslüman, infakı, ahlakın ve medeniyetin kurucu değerleri arasında görmüştür. Rahmet ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı Ramazan ayında, din gönüllüsü kardeşlerimizle İlçemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak istedik. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' Hadis-i Şerifi ışığında hareket eden yardımsever din görevlilerimiz, Türkiye Diyanet Vakfı Karlıova Şubemiz iş birliğinde bir çalışma yaptı. Önce İlçemizdeki muhtaç aileleri tespit ettik, sonra da bu ailelere din görevlilerimizle yardımları ulaştırdık. Bu güzel faaliyette en önde yer alan din görevlilerimizi, bu örnek davranışlarından dolayı tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan