Diyanet İşleri Başkanlığınca yarıyıl tatiline yönelik hazırlanan; "Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor" projesi kapsamında, Karlıova İlçe Müftülüğü, çocuklara yönelik "Çevrim İçi Din Eğitimi" başlığı altında çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Yarıyıl tatilinde çevrimiçi etkinlikte çocuklarla buluşan din görevlileri, çocukların beş vakit namaz kılabilecek şekilde sure ezberlemelerini ve temel dini bilgileri öğrenmesini sağlıyor.

Çocuklara milli ve manevi değerlerini öğretmek, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve dini bilgiler aktarmak amacıyla 25 Ocak-12 Şubat tarihleri arasında hafta içi hergün düzenlenen çevrimiçi derslerin ilk 20 dakikalık diliminde dini bilgiler, ikinci 20 dakikalık diliminde ezber-dinleme, son 20 dakikalık diliminde ise anlatılan konu üzerinden soru-cevap bölümü gerçekleştiriliyor.

Yarıyıl tatilinde günün belirli bir bölümünü din eğitimine ayırmanın önemli olduğuna dikkati çeken ne İlçe Müftüsü İsa Demirkaynak, "Etkinliğin sonunda dereceye giren öğrencilere İlçe Müftülüğümüz tarafından ödüller verilecek. Hocalarımıza ve müracaat ederek bu eğitimden yararlanan kardeşlerimizle velilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan