Bingöl Müftülüğü Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir program düzenledi.

Merkez Hacılar Camii avlusunda düzenlenen programa katılım yoğundu.

Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Müftüsü Muharrem Genç, kurum amirleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Bingöl Valisi Ali Mantı, camilerdeki birlik ve beraberliğin toplumun diğer alanlarına da yansıyacağına inandıklarını söyledi. Müminin hiçbir zaman ümitsizlik içerisinde olmaması gerektiğine işaret eden Vali Mantı, “Dünyaya adalet, merhamet ve şefkat dağıtan bir millet olarak inşallah ileriki asırlarda da bunu sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

“Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” temalı bir konferans veren Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar ise ‘ilk mescid olan Kuba Mescidi’nin işlevlerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Kuba Mescidi’nin temellerini takva ile atmıştır. Dinimizde insan biriciktir ve değerlidir. İnsanı inşa etmek esastır. Hakkı ve hakikati bilen insanlar yetiştirmeliyiz. Hz. Ömer gibi büyük insanlar bu mescitlerde, Resulün rahle-i tedrisatından geçerek yetişmişlerdir. Bizlere birer numune-i timsal olan sahabe-i kiram da yine bu mescitteki eğitimlerin eserleridir. Bizler de aynı duygu ve sorumlukla mescitlerimizi inşa etmeli ve fonksiyonel kılmalıyız.”

“Camiler medeniyetimizin tapularıdır”

Son olarak kürsüye gelen Bingöl Müftüsü Muharrem Genç ise: “Camiler medeniyetimizin tapularıdır. Mezar taşları, kitabelerimiz medeniyetimizin, vatanımızın tapu senetleridir. Din görevlilerimiz bunun içinin mamur edilmesi için gayret eden kardeşlerimizdir.” ifadelerini kullandı.

Müftü Genç konuşmalarına şöyle devam etti:

“Camiler Haftası, camileri imar etmek için bir hafta olarak yeterli değildir. Bu sembolik bir zamandır.  Bütün zaman içerisinde milletimiz, ümmet-i Muhammed camilerle hemhâl olur. Doğuşumuzdan vefatımıza kadar, bütün süresini hayatının belli bölümünü camide geçirir.”

“Yaz döneminde camilerde 25 bine yakın öğrenci eğitim aldı”

“Yaz döneminde camilerimizde 25 bine yakın öğrencimiz eğitim aldı. Şu anda 200’e yakın 4-6 yaş grubu öğrencimiz var. Kur'an kurslarımızda 5 bin 500'ü aşkın öğrencimiz eğitim alıyor. Kur'an kurslarımızda 120'ye yakın erkek, 60'a yakın hafızlık yapan kız çocuğumuz var. Milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Program, Bingöl Müftülüğü Tasavvuf Korosu’nun ilahi dinletisinin ardından Merkez Ulu Camii İmam Hatibi Mücahit Çelik’in yaptığı dua ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan