Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen “Yolumuz İyilik Olsun” kampanyası kapsamında, Bingöl’den İdlib’e 12 tır insani yardım malzemesi gönderildi.

Bingöl İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi öncülüğünde hazırlanan 12 tır dolusu insani yardım malzemesi, düzenlenen törenin ardından dualarla İdlib'e uğurlandı.

Kervansaray mevkisinde düzenlenen uğurlama töreninde, Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Düzenlenen törende koronavirüs tedbirleri dikkat çekti. Törene sınırlı sayıda katılım sağlandı ve sosyal mesafe dikkate alınarak oturma düzeni oluşturuldu.

Törende konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci; “Bugün İdlib’de büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Kadın, çocuk ve savunmasız sivillerden oluşan önemli bir nüfus, bombardıman ve saldırılar altında hayatını devam ettirmeye çalışıyor. İnsanlar can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunları ile karşı karşıyalar. Bu trajedi karşısında, ülkemizde hamdolsun zaman kaybedilmeden harekete geçilmiş, farklı organizasyonlarla İdlib’deki kardeşlerimizin acılarını hafifletmeye, insani ihtiyaçlarını karşılamaya dönük çalışmalar yapılmıştır. Daima mazlumun ve mağdurun yanında olan hayırsever Bingöllüler'e de teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan