Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Bingöl Valisi Kadir Ekinci, İl Müftüsü Muharrem Genç, daire amirleri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığınca Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Ardından İl Müftüsü Muharrem Genç “Hz. Peygamber ve Gençlik” temalı bir konferans verdi.

İslam’ın evrensel mesajlarına ve medeniyet tecrübesine dikkati çeken Müftü Genç şöyle devam etti:

“Tarih boyunca Müslümanların kurdukları medeniyetlerin tamamında, gençlerin çok önemli görevleri olmuştur. Kadın ve erkek genç komutanlar, genç bilim adamları, genç yöneticiler, genç müteşebbisler, medeniyetimizin temellerinde büyük katkılara sahip olmuşlardır.

Efendimiz de (s.a.s.) mücadelesi süresince gençleri önemsemiş, onları öne çıkarmış ve hedeflediği toplumu gençlerin omuzları üzerinde yükseltmiştir.

Endülüs Medeniyeti bütün zarifliği ve derinliği ile tüm Müslümanların göz bebeği bir medeniyettir. Müslümanlar dünyanın farklı coğrafyalarında, Endülüs misali, vahye dayalı medeniyetler oluşturdu. Bu medeniyette özgürlük ve Allah’a kulluk, Müslümanlara ve tüm insanlığa büyük ufuklar sunmuştu.

Bugün medeniyetimiz çok büyük bir saldırı ile karşı karşıyadır. Bu saldırı kültürel, ekonomik vb. yönleri olan büyük bir saldırıdır. Bu saldırı karşısında tedbirler almalıyız. Öncelikle umutsuz olmadığımızı belirtmek isterim. Tecrübe ve birikimimizden istifade edeceğiz. Çocuklarımızı medeniyetimizin güzellikleri ile tanıştıracağız. Ve inşallah yeniden medeniyetimizi diriltip, onun gölgesinde bütün insanlığa ışık tutacağız.”’

İl müftülüğünce düzenlenen etkinlik, ilahi dinletisinin ardından ikramlarla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan