Bingöl İl Müftülüğü, işitme engelli vatandaşlara din eğitimi vermek üzere açılacak kurslarda görev alacak personele yönelik “İşaret Dili Eğitim Kursu” açtı.

Hacılar Cami Kur’an Kursunda düzenlenen İşaret Dili Eğitim Kursu açılış törenine İl Müftüsü Muharrem Genç, Solhan İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, müftülük personeli, din görevlileri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerin önemine vurgu yapan İl Müftüsü Muharrem Genç, işitme engelli vatandaşlara din eğitiminin verilmesi için öncelikle onlara bu eğitimi verecek personelin işaret dili eğitimi alacağını söyledi.
İşaret dili kursuna katılacak 20 personelin 3 ay süreyle eğitim alacaklarını belirten Genç şöyle devam etti:

“Engelli kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Öncelikle işitme engelli olan kardeşlerimizin Kur’an-ı Kerim’i öğrenmelerini, güzel bir şekilde okumalarını ve günlük yaşantılarında ve ibadetlerinde kendilerine gerekli olan dini bilgilerini almaları için bu kursu açmaya karar verdik. Bu kursta eğitim alan görevlilerimiz daha sonra açılacak kurslarda işitme engelli kardeşlerimize eğitim verecekler.”
 

Editör: Mehmet Çalışkan