Özellikle tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle vakitlerini evlerinde geçiren kitapseverlere yönelik hazırlanan "Diyanet Kitaplık" uygulaması, mobil marketlerde yerini aldı.

Daha önce "Dergilik" uygulaması ile süreli yayınlarını dijital ortamda okurlarına sunan Diyanet İşleri Başkanlığı, okurlardan gelen yoğun talepler üzerinde Strateji Geliştirme Başkanlığı Bilgi Yönetimi ve İletişim Daire Başkanlığı, "Diyanet Kitaplık" uygulamasını geliştirdi.

Uygulama sayesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğünce basılan eserler, mobil cihazlar aracılığıyla okurun istifadesine sunulacak.

Söz konusu çalışmaya dair Strateji Geliştirme Başkanlığınca yapılan açıklamada, "Diyanet Kitaplık" uygulamasının, koronavirüs sebebiyle tüm yurtta yürütülen "Evde Kal Türkiye" hareketine destek olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarına vatandaşların her ortamda ve kolay erişimini sağlamak ve Ramazan ayını Diyanet yayınlarını takip ederek değerlendirmek isteyenlere imkân tanımak amacıyla geliştirildiği kaydedildi.

Uygulamada Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan 22 farklı kategoride yüzlerce kitap yer alıyor.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetimi ve İletişim Daire Başkanlığınca özellikle Ramazan ayının başlamasıyla birlikte mobil marketlerde hizmete sunulan Diyanet Fetva, Diyanet Dergilik ve Diyanet Çocuk Dergisi uygulamalarıyla ilgili çok olumlu geri dönütler alındığı kaydedildi.

Diyanet Kitaplık uygulamasının da yine vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine geliştirildiği belirtilen açıklamada, son dönemde hizmete sunulan mobil uygulamaların yalnızca AppStore ve Google Play Store’da değil Huawei AppGallery’de de yer alacağı kaydedildi.

IOS
https://apps.apple.com/tr/app/diyanet-kitapl%C4%B1k-yeni/id1509782938?l=tr

ANDROID
https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.diyanet.kitaplik

Editör: Mehmet Çalışkan