Bilecik İl ve ilçe müftülükleri bünyesinde hizmet veren din görevlileri "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında mesai mefhumu gözetmeksizin  kronik hasta ve yaşlı vatandaşların evlerine hizmet götürmeye devam ediyor.

Bilecik’te yaşayan 67 yaşındaki Mevlüde Küflüoğlu, yeni tip korona virüs salgınının önlenmesi amacıyla uygulanan sokağa çıkma sınırlaması dolayısıyla dışarı çıkamayınca telefonla iletişime geçtiği Vefa İletişim Merkezi görevlilerinden 'muhabbet kuşu' istedi.

Vefa İletişim Merkezi olarak kullanılan 112'yi arayarak tek başına yaşadığını ve yalnızlığını gidermek için muhabbet kuşu isteyen Küflüoğlu’nun talebi üzerine Dedeoğlu Cami Müezzin Kayyımı Ahmet Saygılı ve Yediler Cami İmam Hatibi İsa Atay harekete geçerek belirtilen özellikteki muhabbet kuşu ve yemi alınarak Mevlüde Küflüoğlu’na teslim edildi.

Muhabbet kuşuna ''Vefa'' ismini vereceğini ifade eden Küflüoğlu, din görevlilerine teşekkür ederek şunları kaydetti.

''Bu salgından dolayı dışarı çıkmam yasak. Evde yalnız olduğum için canım sıkılıyordu. Vefa Sosyal Destek İletişim Merkezi'ni aradım. Muhabbet kuşu talebinde bulundum onlarda sağ olsunlar talebimi yerine getirdiler. Çok mutlu ve memnun oldum. Daha önce muhabbet kuşu beslemiştim. Onunla birlikte zaman geçireceğim.'' 

Editör: Mehmet Çalışkan