Bilecik İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 25 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

4 Eylül Salonu'nda düzenlenen programa Vali Dr. Kemal Kızılkaya, İl Müftüsü Ali Erhun, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk ve İlçe Müftüsü Mustafa Topal ile Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde konuşan Vali Kızılkaya, hafızlık icazeti alan erkek ve kız öğrencilerin, uzun ve meşakkatli bir çalışmanın ardından hafızlık belgelerini aldıklarını ifade ederek, kendilerini, ailelerini ve emeği geçen hocalarını tebrik etti. 

Hafızların ihtiyaçlarının karşılanmasında destek olanlara teşekkür eden Kızılkaya, ''Herkesin hayatta hayranlık duyduğu, hayran olduğu bazı kimseler ve bazı olaylar vardır. Benim ömrüm boyunca hayran olduğum kimseler hep hafızlar olmuştur. Hayran olduğum olay Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim'imizi hıfz etmesi, benim hep hayranlıkla izlediğim ve takip ettiğim, hayranlık duyduğum kimseler olmuştur. Dolayısıyla bugün hayran olduğum bu hafızların töreninde bulunmaktan duyduğum memnuniyeti, duyduğum sevinci ifade etmek istiyorum. Hafızlarımızın hafızlığı mübarek olsun. 25 hafız gerçekten Bilecik'imiz için Bozüyük'ümüz için çok kıymetli.'' ifadelerine yer verdi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya ise "Hafızlık o kadar meşakkatli bir yoldurki çayını yudumlarken dahi, izinli olduğu zamanlarda annesinin yaptığı yemekleri yerken dahi, baba evinde yatağında yatarken dahi ezberleyeceği sayfanın hayalini kuran, adeta uykularını kaçıran bir süreçtir hafızlık süreci." değerlendirmesinde bulundu. 

- Kur'an bir nur ve şifadır

Bilecik'teki hafızlık çalışmalarına dair bilgiler aktaran İl Müftüsü Ali Erhun da şu ifadelere yer verdi:

"Yakın zamana kadar Bilecik'in çok kötü bir namı vardı. Türkiye'de hafızlık yapılmayan üç vilayetten birisiydi ve bu alnımızda kara bir leke gibi duruyordu. Rabbimize hamdolsun ki hem Bilecik merkezde hem de Bozüyük ilçemizde hafızlık kursları açtık. İlimiz merkezinde Osmanlı Yatılı Erkek Kur'an Kursumuzda 53 öğrenci eğitim ve öğretimine devam ediyor. Yeni açtığımız Şifa Hafızlık Kız Kur'an Kursumuzda da 60 öğrencisiyle eğitime başladı."

İl Müftüsü Erhun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kur'an bir nur ve şifadır. Kur'an'ın inmeye başladığı gece Kadir Gecesi, bin aydan hayırlı bir ömre bedel geceye dönüşmüştür. Kur'an'ın indiği ay Ramazan ayı ayların sultanına dönüşmüştür. Kur'an'ın indiği şehir Ümmü'l Kura yani şehirlerin anasına dönüşmüştür. Kur'an'ın indiği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa, Sultanı Enbiya yani peygamberlerin sultanına dönüşmüştür. Kur'an öyle bir kitaptırki geldiği geceye, geçtiği şehire ve indiği insana nasıl bir şeref bahşediyor. Bu yavrularımız bu yüce kitabı ezberleyerek şereflerine şeref katıyorlar."

Bozüyük İlçe Müftüsü iken Bingöl İl Müftüsü olarak atanan Mustafa Topal ise helallik isteyerek şu ifadeleye yer verdi:

"Hafızlarımız kolay yetişmiyor. Gecelerini gündüzlerine katarak Kur'an-ı Kerim'i baştan sona kelime kelime, ayet ayet, 30 cüzden müteşekkil 600 sayfayı ezberleyip hafızalarına yerleştiriyorlar. Bu zorlu süreçte hafızlarımıza destek olan tüm kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum."

Merasim, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Kaya tarafından yapılan duanın ardından öğrencilere hafızlık belgeleri ve hediye takdimiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan