Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde çeşitli etkinliklerle ülke genelinde kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri Cami ve İlim temasıyla devam ediyor.

Bu kapsamda Bilecik İl Müftülüğünce din görevlilerine yönelik ‘‘Cami ve İlim’’ konulu konferans düzenlendi.

Kayıboyu Camiinde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Erhun, şunları kaydetti:

‘‘Biz stratejik bir kurumuz. Görevimiz de stratejik. İki örnekle bunu izah edersek; Birincisi; 15 Temmuz gecesi camilerin minarelerinden yükselttiğiniz salalarla bu vatanın istiklal ve bağımsızlığında çok büyük rol oynadınız, o salalar sayesinde bugün hepimiz huzur içerisinde yaşıyoruz. İkincisi ise Covid’le mücadelede Türkiye genelinde din gönüllüsü arkadaşlarımız gösterdikleri fedakarlıkla tüm vatandaşlarımızın takdirini kazanmıştır.” diyerek “Caminin inşaatını yapanlar geçici mimarlarken sizler de ibadetlerinizle kalıcı mimarlar olarak görev yapmaktasınız. Bu yüzden yaptığınız görev çok kutsal ve özveri gerektiren bir görevdir.”

Ardından kürsüye gelen Yazar Mustafa Turan, ‘‘Sizler Allah’ın dinini anlatmakla ve yaşamakla görevlendirildiniz. Sizler Resulullahın mirasçısı olarak görevlendirildiniz. Bu millet sizi gönül sarayının tahtında konuk ediyor. Siz din gönüllüsü kardeşlerim Allah ve Resulünün sancağını en iyi şekilde taşımakla görevlisiniz.”dedi.

Hz. Peygamber’in Medine’de ilk iş mescit inşa etmek ile cami merkezli bir medeniyet kurduğunu belirten Turan, Bizim medeniyetimiz cami medeniyetidir. Bizim medeniyetimiz merhamet medeniyetidir. Bizim medeniyetimiz su medeniyetidir. Evlerinizi Erkamlaştırınız, Camilerinizi Suffalaştırınız ki verdiğiniz eğitim insanlara ruh, adalet ve özgüven kazandırsın.” ifadelerini kaydetti.

Turan, “İmamlık çok asil ve çok kıymetli bir meslektir. Ancak; bir o kadar zor ve meslektir. Şunun hiçbir zaman unutmayın ki hiç bir kalbe kapısı kırılarak girilemez.”sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Editör: Mehmet Çalışkan