Bilecik İl Müftülüğü, personelin bilgilendirilmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla "Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Ve İstişare Toplantısı" düzenledi.

Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulu'nda koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, "Vatandaşlarımız Başkanlığımızdan, vekalet yoluyla kurbanlarının bir kısmını yurt içinde bir kısmını da yurt dışında kesilmesini talep etmektedir. Dolayısıyla yurt dışında kesilen kurbanlarımızın özellikle Afrika kıtasındaki fakir insanlara ulaştırılması çok büyük bir hayra vesile olmaktadır. Bu büyük hayra vesile olanların ilk halkasını sizler oluşturuyorsunuz. Bu sizler için bir iftihar vesilesidir. Bu bakımdan ben hepinizi yapmış olduğunuz bu hayırlı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Cenab-ı Hakk hepinizden ve hepimizden razı olsun." dedi.

"Vekalet yoluyla kurban konusu bir ibadettir"

"Vekalet yoluyla kurban konusu bir ibadettir." değerlendirmesinde bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Tıraşçı, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız kurban konusunda bizlere güveniyor, bizlere itimat ediyor. Bizler de Vakfımız aracılığıyla vatandaşlarımıza vekaletlerini yerine getirdiğimize dair telefon yoluyla ulaşarak bilgi veriyoruz. Gereçten bu konuda vatandaşlarımıza emsali olmayan bir hizmet sunuyoruz. En küçük mahallemizde veya köyümüzde dahi insanımızı nazik bir üslupla bilgilendirerek yönlendirelim. Vekalet taleplerini gönüllülük esasına uyarak, baskı yapmadan alalım. Kurban kesim sayımız artar ya da eksilir, önemli olan kurban ibadetini hijyen kurallarına riayet ederek hiçbir şüpheye mahal vermeden yerine getirelim."

Sonrasında söz alan İl Müftüsü Ali Erhun ise "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu millete din hizmeti vermekle yükümlü bir kurumuz. Başta namaz olmak üzere bütün ibadet konuları bizim hizmet alanımızdır. Bu hizmet alanlarından biri de kurban ibadetine rehberlik etmektir. Bu sene ilimizde kurbanla ilgili birkaç alanda faaliyette bulunacağız. Özellikle vekaletle kurban konusuna öncelik vereceğiz. Salgın dolayısıyla ekonomik sıkıntılar yaşasa da insanlarımızın çoğu kurbanlarını vekaletle kesme yoluna gidiyor. Bu konuda vatandaşlarımızı iyi yönlendirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Bilecik’te bu yıl ilk defa vekalet yoluyla kurban kesiminin gerçekleştirileceğini aktaran İl Müfftüsü Erhun, "50 adet büyük baş kurbanlıkla Vakfımıza vekalet yoluyla başvuran 350 vatandaşımızın kurbanlarını keseceğiz. İlimizde kesilen bu kurbanların etlerini il ve ilçelerimizdeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacağız. Gönlümüz arzu ediyor ki kurban kesemeyen bütün vatandaşlarımızın evlerine kurban etlerinden ulaştırabilelim. Bu hizmetin sağlıklı ve verimli bir şekilde yürütülmesi için siz din görevlilerine büyük görevler düşüyor." dedi.

Toplantı, Din Hizmetleri Şube Müdürü Şerafettin Karagöz’ün "Vekaletle Kurban Organizasyonu" konulu sunumuyla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan