Bilecik’te 2. Abdülhamid döneminde yapılan ve Bilecik İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu tamamlanan ''Taş Mektep'' Malhatun 4-6 yaş grubu Kuran Kursu olarak hizmet vermeye başladı.

İstiklal Mahallesinde İl Özel İdaresi tarafından restorasyon, peyzaj ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilen halk dilinde ''Taş Mektep'' olarak bilinen 2. Abdülhamid döneminde yapılan ve yaklaşık 100 yıllık bina 4-6 yaş grubu Kuran Kursu olarak hizmete açıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan Vali Bilal Şentürk, 100 yıllık geçmişi bulunan ve ''Taş Mektep'' olarak bilinen binanın İl Özel İdaresi tarafından restorasyonunun yapıldığını anımsatarak, ''Burada 4-6 yaş grubu çocuklarımız eğitim görecek. Burada güzel eğitimler verilecek inşallah. Buralar önemli, bizim tarihi mirasımız. Gönül rahatlığıyla yavrularımızı 100 yıllık binada yetiştireceğiz. Virüs nedeni ile bütün okulları açamadık ama etap etap, çocuklarımız okullarına kavuşacak.'' dedi. 

İl Müftüsü Ali Erhun ise 4-6 yaş grubu kuran kurslarını daha üst seviyelere çıkarma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, şuan 1 sınıfın eğitim öğretime başladığını, önümüzdeki yıllarda 4-5 sınıfla eğitim öğretimin verileceğini söyledi. 

Konuşmaların ardından yapılan dua ile ''Taş Mektep'' Malhatun Kur'an Kursu hizmete açıldı.

Açılışın ardından Kur’an kursunu gezen heyet çocuklarla da yakından ilgilenerek başarılar diledi.

Editör: Mehmet Çalışkan