Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez ve ilçelerde bulunan ilk ve ortaokul öğrencilerinin eğitim öğretim gördüğü toplam 175 sınıfa, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “2019 Yılı Diyanet Çocuk Takvimi” hediye edildi.

Konu ile ilgili Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2007 yılından bu yana her yıl çocuklar için özel olarak hazırlanan Diyanet Çocuk Takvimi’nin, sunduğu içeriklerle çocukların ahlaki ve sosyal gelişimini desteklediğini belirtti.

Bu yılki Diyanet Çocuk Takvimi’nin, Diyanet Çocuk Dergisi’nin çeşitli sayılarından derlendiğini söyleyen Müftü Akkuş, Diyanet Çocuk Takvimi hakkında öğretmen ve öğrencilere bilgi verdi ve şunları kaydetti:

“Diyanet Çocuk Takvimi’nin ön yüzünde; dualarım, şiir, ilmihal, kitabımızı tanıyalım, bunları biliyor muydunuz? Bilmece bildirmece, Rabbimiz buyuruyor ki aklımızdan çıkmasın bölümleri yer alıyor. Arka yüzünde ise Sevgili Peygamberimiz, bugün ne oynasam? Renkli dünyam, Peygamberimizi tanıyalım, fıkra, neşeli karikatürler, rehberim Peygamberim, hikâyelerle atasözleri, camilerimiz, bugün ne oldu, sevimli dostlarımız, kalemlik, hikâyelerle deyimler, camiyi tanıyoruz, okuyalım tanıyalım, beni çöpe atma başlıkları işleniyor.”

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise Diyanet Çocuk Takvimi hediyesinden dolayı İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan