Yurt içinde ve dünyanın dört bir yanında Ramazan yardım çalışmaları yürüten Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), gönüllüler aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere umut oluyor.

Bilecik İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi ile Kadın ve Gençlik Kolları gönüllüleri, Ramazan ayında hayırsever vatandaşların teslim ettiği zekat, fitre, fidye ve gıda kolilerini ihtiyaç sahibi ailelere teslim ediyor.

TDV gönüllüleri ile yardım faaliyetine katılan İl Müftüsü Ali Erhun, "Belirlediğimiz ihtiyaç sahibi 300 aileye Ramazan Bayramı öncesinde yardım ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu iyilik organizasyonunda veren el ile alan el arasında köprü vazifesi görüyoruz. Yardımlaşma ve dayanışma ruhunun zirveye çıktığı Ramazan ayında vatandaşlarımızın zekat, fitre, fidye gibi bağışlarını emanet bilinciyle alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz." dedi.

Müftü Erhun, "Bilecik Müftülüğü olarak birçok alanda yardım faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Başta İslami İlimler Fakültesi öğrencileri olmak üzere ihtiyacı olan diğer öğrencilerimize de maddi ve manevi destek sağlamaya çalışıyoruz. Yeni teşekkül etmiş olan TDV Bilecik Şubesi Kadın Kollarımız ve kadın gönüllülerimizle, imamlarımız ve müezzin kayyımlarımızla, Kur’an kursu öğreticilerimizle ve her alanda görev yapan koordinatörlerimizle ihtiyaç sahibi ailelerin dertlerine derman oluyoruz." diye konuştu.

"Beklenen Sensin" sloganıyla, mesai mefhumu gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarını belirten Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi personelleri Vahit Yaran ve Ahmet Özbek ise "İl Müftülüğümüz ve TDV Şubemiz olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi unutmadık. Onlara yardımcı olmak için seferberlik başlattık." ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan