Bilecik İl Müftülüğü ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile imzalanan Eğitimde İş Birliği Protokolü gereği, Üniversitede Manevi Rehberlik Koordinatörlüğü kurulmasına yönelik tanışma ve istişare toplantısı düzenlendi.

Bilecik Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen kahvaltılı tanışma programına, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Müftüsü Necati Akkuş, Gölpazarı İlçe Müftüsü Harun Aydoğdu, İnhisar İlçe Müftüsü İbrahim Köç, Üniversite Öğrenci Konsey Başkanı Gürkan Danık, Öğrenci Kulüpleri Başkanları ve Üniversitenin farklı bölümlerinde eğitim öğretim gören öğrenciler katıldı.

Programda öğrencilerle sohbet etme imkânı bulan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş gençliğin önemine işaret ederek gençlerin bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği ve merhamet duygusuyla yetişmelerine, milletimizi bir araya getiren değerlerin insani haslet ve faziletlerin nesilden nesile aktarılarak üretilmesine katkı sağlanması ve gençlerin her yönden iyi yetişmesi mesleki, akademik, sportif, sanatsal, kültürel ve sosyal alanlarda gelişimlerinin sağlanması amacıyla Müftülüğümüzce Manevi Rehberlik Koordinatörlüğü oluşturulmuştur, dedi.

Ayrıca Müftü Akkuş, gençlik döneminde elde edilen bilgi ve birikimin, gençleri hayata hazırladığını belirtti. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ise,  “Müftülüğümüzün organizasyonunda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Gençlik bizim en büyük sermayemizdir, sizleri geleceğe hazırlamamız manevi yönlerinizi kazançlı tamamlamanız, kariyer planlamalarınızı yapmanızda bizlerde rol almalıyız. Geçtiğimiz günlerde Müftülüğümüz ile protokol imzaladık, bu protokolün amacı Müftülüğün çalışmalarından haberdar olmak ve manevi havayı, tecrübeyi sizin de teneffüs etmenizi sağlamaktır." diye konuştu.

Kahvaltılı toplantı, öğrencilerin sorularıyla devam ederek iyi temennilerle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan