Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun ve İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, Kayıboyu 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu'nda eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Geleceğin teminatı olan minik öğrenciler için her zaman hizmete hazır olduklarını belirten İl Müftüsü Erhun, "Küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızı Kur'an-ı Kerim'in bütün insanlık için vaaz ettiği güzel hasletlerle donatmaya çalışıyoruz. Yavrularımızı erken yaşlarda Kur'an'la buluşturduğumuz zaman, tıpkı ecdadımız gibi izzetli, şerefli ve onurlu nesiller yetiştirebiliriz. Öteden beri bizim tarihimize ve medeniyetimize ışık tutan büyük alimlerimizin küçük yaşlarda temel dini bilgileri aldıklarını görüyoruz. Bilecik Müftülüğü olarak bütün amacımız; dinine canı gönülden bağlı, namazını kılan, abdestli, İslam ahlaklıyla ahlaklanmış, haramı ve helali bilen, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmektir." dedi.

Müftü Erhun, Bilecik'te ilkokul çağına gelen bütün çocukları 4-6 yaş Kur'an kurslarına almayı planladıklarını ifade ederek, "Yavrularımız ilkokula başlamadan onları 4-6 yaş gurubu Kur'an kurslarında eğitime almayı planlıyoruz. Vatandaşlarımıza Kur'an-ı Kerim'i ve güzel dinimizi öğretmek bizim kanuni görevimiz. Bizler sorumluluk alanımız olan Bilecik'te, Kur'an okumayı bilmeyen kimse kalmasın diye çaba gösteriyoruz. Ayrıca kurslarımızda sadece Kur'an eğitimi verilmiyor. Diyanet İşleri Başkanımızın da dediği gibi Peygamber Efendimiz (s.a.s.) çocuklarımıza 7 yaşına kadar sevginin, saygının, doğruluğun güzelliğini; yalanın, iftiranın kötülüğünü; değerlerimizi, abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır gibi temel dini vecibeleri öğretmemizi tavsiye ediyor. 4-6 yaş Kur'an kurslarımızda işte bunların da eğitimini veriyoruz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan