Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları’na, toplumun tüm kesimlerinden gelen destek artarak devam ediyor.

Bilecik Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi,  Suriye'nin İdlib kentindeki savaş mağduru aileler için Türkiye Diyanet Vakfı’nın ''Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva'' sloganı ile başlattığı yardım kampanyasına 27 briket ev ile destek oldu.

Suriye’de zor şartlar altında yaşayan savaş mağduru ailelere destek olmak istediklerini belirten İl Müftüsü Ali Erhun “Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ‘Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva’ sloganıyla yürütülen İyilik Konutları projesine destek vermek için İl genelinde 11 briket ev inşa etmek için yardım kampanyası başlattık. Ancak, kampanya kapsamında din görevlileri ve yardımsever Bilecik halkının desteği ile hedeflediğimiz briket ev sayısını aşarak 27 adet briket ev bedeli topladık. Toplanan yardımlarla Suriye’nin İdlib kentinde zorlu kış koşullarında yaşam mücadelesi veren, savaş mağduru aileler için ‘Bilecik Osmanlı Evleri’ adı altında İyilik Konutları inşa edilecek." dedi.

Müftü Erhun, “Bu mutluluğu yaşamamıza vesile olan öncelikle hayırsever halkımıza, Müftülüğümüz personeline ve din görevlilerimize teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi. 

Editör: Mehmet Çalışkan