Cumhuriyet tarihinden bugüne İlçe Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren Bozüyük İlçe Müftülüğünün ilk bağımsız hizmet binası törenle açıldı.

Koranavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen açılış törenine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Mushafları İnceleme Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve davetliler katıldı.

- Manevi değerlerimiz olmadan biz yaşayamayız 

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerinin 740. Yıl dönümünü kutlayarak şunları kaydetti:

"Maneviyatın en yoğun yaşandığı bu topraklarda şu konuyu bir kez daha net bir şekilde anlıyoruz ki manevi değerlerimiz olmaz ise biz yaşayamayız. Arkadaşlarımız bu maneviyatı güçlendirmek için çalışıyor. Müftülük binalarının ulaşılabilir yerlerde olması bizim için çok önemli. Bozüyük İlçe Müftülüğümüzün bu bağlamda ki çalışmalarından dolayı emeği geçen herkese tüm görevlilerimize çok teşekkür ediyorum. Bozüyük ilçemize kazandırılan bağımsız Müftülük binası konusunda emek veren herkesi kutluyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Allah onlardan razı olsun.”

- Hizmet yelpazemiz artık çok geniş alanları kapsıyor 

Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun ise “Diyanet işleri Başkanlığı ve müftülükler olarak hizmet anlayışımız değişti. Eskiden beş vakit namazı kıldırıp camiiyle meşgul olup dağılıyorduk. Hizmet yelpazemiz artık çok geniş alanları kapsıyor. Birçok bakanlıkla protokollerimiz var. Eski görev anlayışımız kalmadı. Aile ve Rehberlik bürolarımızla, 4-6 yaş Kur’an Kurslarımızla, Camilerimizle ve Hizmet binalarımızla halkımıza hizmet ediyoruz Elhamdülillah.” dedi.  

- Halkımızla iç içe görev yapıyoruz

Hizmet binası hakkında bilgilendirmede bulunan Bozüyük İlçe Müftüsü Mustafa Topal da "Din görevlileri olarak, Bozüyük'te halkımızla iç içe görev yapıyoruz. Onların ihtiyaçlarında her zaman yanlarındayız. Bütün din görevli arkadaşlarımız hep birlikte fevkalade hizmet verdiler. Her zaman da desteğimiz devam edecektir. Binamızın tahsisi döneminde bizden yardımlarını esirgemeyen, başta Bozüyük halkı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Müftülük personelimizle omuz omuza vererek binamızı tamamladık. Bozüyük halkının hizmetine hep birlikte sunuyoruz. Herkese hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından, Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın yaptığı dua ile Bozüyük İlçe Müftülüğü Hizmet Binasının açılışı gerçekleştirildi.

- Bozüyük’te 3 cami ibadete açıldı

Öte yandan Bozüyük İlçe Müftülüğü koordinesinde hayırseverlerin desteği ile inşası tamamlanan Hacı İbrahim Öge Camii, Manişar Osmangazi Camii ve Bozüyük Hal Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in katılımıyla gerçekleştirilen açılışlarda hayırseverlere plaket verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan