Bilecik İl Müftülüğü, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir konferans düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Ayten Koç tarafından öğleden önce vatandaşlara, öğleden sonra ise Kur’an kursu öğreticilerine yönelik verilen konferansta, haftanın bu yılki teması olan “Din Hizmetine Adanmış Ömürler" konusu üzerinde duruldu.

“Din Hizmetine Adanmış Ömürler”

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşması İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu yaptı. Camilerin, mescitlerin ve Kur’an kurslarının vahyin hayatla buluştuğu önemli merkezler olduğunu dile getiren Hacıömeroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Camilerimiz, mescitlerimiz, Kur’an kurslarımız vahyin hayatla buluştuğu önemli merkezlerdir, İslam toplumunun kimliğidir, düşüncenin medeniyetin merkezidir. Camiler sadece bir ibadet yeri değildir. Camiler bilginin, sevginin yuvasıdır, tevhidin sembolüdür, İslam’ın şiarıdır. 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler Haftası adı altında kutlanmakta olan bu hafta 2003 yılından itibaren Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Din insanın hayatının vazgeçilmez bir parçasıdır. İnsanlar bu önemli ihtiyaçlarını özel mekânlarla ve bu mekânlarda görev yapan din görevlileri vasıtasıyla karşılarlar. İnsanlık tarihi boyunca bu böyle olmuştur. Yeryüzü bir mescit, bir cami olmuştur ve bu camide görev alan, insanları hayra, hakikate çağıran hep birileri var olagelmiştir. Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı, ömürlerini başkalarının iyiliği, yeryüzünü imar ve ıslahı için adayan gönül erlerini, güzel ahlakın önderini tanımaya ve anlamaya vesile olarak görüyoruz.”

Diyanet İşleri Başkanlınca haftaya yönelik hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Ayten Koç’un verdiği konferansa geçildi. Ayten Koç şunları söyledi:

“Âlimler, Peygamberlerin varisleridir.’ buyuran ömrünü din hizmetine adayan Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) Efendimize salat ve selam olsun. Onun bu örnekliğini hayatında devam ettiren ömrünü Kur’an’a ve din hizmetine adayan hocalarımıza, sizlere müjdeler olsun. Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi başta olmak üzere camilerimiz; medeniyetin merkezi, ilim ve irfanın beşiği, fakir ve kimsesizlerin meskeni, müminlerin uhuvvet membaı olmuştur. Bünyesinde gönülleri cem eden camilerimiz şehrin, mahallenin, ruhu ve kalbidir. Kâbe’nin birer simgesi olan Camilerimiz huzur ve sükûnun yeridir, kaynağıdır. Bütün mescitler Kâbe’nin etrafında bir haledir, müminler o halenin içinde pervanedir, mihraplar pusula minberler kandildir, işte namaz kılan müminler o kandilin nur saçan ışıklarıdır.” şeklinde konuştu.

Öğleden sonra Kur’an kursu öğreticilerine yönelik gerçekleşen oturumda ise Daire Başkanı Ayten Koç; Kur’an kursu öğreticilerinin evlilik, aile içi ilişkiler, sorunlar ve çözümlerle kurumsal aidiyet bilinci konusunda bilgilendirilmesi amacıyla başlatılan “Biz Bir Aileyiz” projesiyle ilgili sunum yaptı.

Editör: Mehmet Çalışkan