Program, İlçe Müftülüğü, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Uygulamalı Bilimler Fakültesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından 'Bozüyük Gençliği Şehitlerin İzinde' temasıyla ortaklaşa yapıldı.

Merkez Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Muammer Ölmez, "Bozüyük gençliğini şehitlerin izinde görmek bizleri çok mutlu etti. Biliyorsunuz ki, Çanakkale zaferi Türk tarihinin en büyük savaşlarından biridir. Bundan 107 yıl önce sizler gibi 100 binlerce vatan evladı bu topraklar uğruna canlarını feda ettiler. Gençler; bu milletin geleceği sizlersiniz. Çanakkale’yi, geçilmez kılan ecdadımız bu vatanı bize emanet etti. Dönmeyi düşünmeden tek dişi kalmış canavara karşı iman dolu göğüslerini siper ettiler. Ezan İçin, bayrak için, Allah için ölüme gülerek gittiler. Vatan, namus, ezan, birlik ve beraberlik için ölmeden mezara girdiler. Kendi cenaze namazlarını ölmeden kılan bıyığı terlememiş kınalı yiğitler bu vatanın gençleriydi. O yıllarda nice okullar mezun veremedi. Bozüyük Gençliği de aynı ruh, aynı inançla Şehitlerin izinde yürümeye, onların emanetine sahip çıkmaya devam edecek." dedi.

Programda İlçe Kaymakamı Adem Öztürk tarafından 2022 yılı Ocak ayında Diyanet İşleri Başkalığınca yapılan hafızlık tespit sınavına katılarak başarılı olan Kumralabdal Yatılı Hafızlık Kız Kur’ân Kursu ve Soğukpınar Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an kursu öğrencilerine hafızlık belgeleri takdim edildi.

Program, Mehter gösterisi, 4-6 yaş Öğrencilerinin gösterileri, şiir, tekvando gösterisi akabinde yapılan dua ile son buldu.

Programa Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Aktay, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Bozdemir, Belediye Başkan yardımcısı Ali Şahinoğlu, Kurum Amirleri, Siyasi parti temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan