Bilecik İl Müftülüğüne bağlı Osmanlı Yatılı Erkek Hafızlık Kuran Kursunda hafızlık öğretimini tamamlayan ve Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen “Hafızlık Tespit Sınavı”na katılarak başarılı olan 8 öğrenciye, düzenlenen törenle hafızlık belgeleri takdim edildi.

Kayıboyu Camii’nde Kovit 19 tedbirleri kapsamında maske ve mesafe kurallarına uyularak düzenlenen 2. Hafızlık İcazet Merasimi ve Mevlid-i Nebi Programında hafızlık eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler ve ailelerinin mutluluğu görülmeye değerdi.

Kur’an ı Kerim tilaveti ile başlayan İcazet merasiminde hafızlar,  salavatlar eşliğinde yerlerini aldı.

Mevlid-i Nebi gecesini hafızların icazetleriyle taçlandırdığını belirten İl Müftüsü Ali Erhun, “Bu dünyada isminizin başına çeşitli unvanlar gelebilir. Bunları kazanmak kolaydır. Ancak isminizin başına gelen bir unvan var ki hem bu dünyada hem de ahirette büyük bir şereftir Bu unvan hafızlık unvanıdır. Çünkü bu unvanı almak kolay değil. Kuran ı Kerimi Fatiha suresinden Nas suresine kadar ezberlemek her yiğidin karı değil. Unvanları çoğu dünyalıktır ama hafızlık unvanı her iki dünyanın da en şerefli unvanıdır.“ dedi.

-Hz. Peygamber’in ilk tesis ettiği kurum hafızlık kurumudur

 Hz. Peygamber’in ilk tesis ettiği kurumun hafızlık kurumu olduğunu belirten Müftü Erhun, ‘‘Hz. Peygamber ilk ayetten itibaren gelen ayetleri ashabına, inanan müminlere ezberletmiştir. Gönlümüz arzu ediyor ki mevcut Osmanlı Hafızlık Kur’an Kursumuz ihtiyaca cevap veremesin daha fazla talep olsun ve biz daha fazla hafızlık kursları açalım.” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından, hafızlara belge ve hediyeleri takdim edildi. 

Editör: Mehmet Çalışkan