Kutsal topraklara hareket etmeden önce Bilecik İl Müftülüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında hacı adaylarına uğurlama programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftü Vekili Ahmet Tokgöz yaptığı konuşmada; Kiminiz çok uzun bir süre, kimiz de kısa bir süre hac kuralarının çıkmasını heyecanla beklediniz. Kura sonuçları açıklanınca, hacca gideceğiniz kesinleşince sizler büyük bir sevince gark oldunuz. Hacı adaylarımıza kuradan sonra bir hazırlık süreci başladı, sizlere seminerler vererek hac da neler yapıldığını ve neler yapılacağınızı sözlü ve uygulamalı seminerler vererek gösterdik.  

Allah Teala’nın Misafirlerisiniz

Hadisi şerifte belirtildiği gibi Allah Teala’nın misafirlerisiniz çünkü gideceğiniz yer Beytullah’tır yani Allah Teala’nın evidir. Cenabı Hak dualarınızı kabul etsin. Ülkemize, Milletimize, İslam alemine ve birliğimiz için dualarınızı bekliyoruz. Cenabı Hak gönlünüze göre hac ibadetinizi yapmayı nasip eylesin. Niyazında bulundu. 

Uğurlama programında, ilahi ve kaside dinletileri sunuldu. Farklı bir atmosferde gerçekleştirilen programda; İl Vaiz-i Dr. Emre Yılmaz’ın uğurlama duasının ardından yüzlerce hacı yakını duygu dolu anlar yaşadı.
Hacı adayları duanın ardından kutsal topraklara gitmek üzere Bilecik’ten ayrıldı.

Hacı adaylarını uğurlama programına; Bilecik Belediye Başkan Nihat Can, İl Müftü vekili Ahmet Tokgöz, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan