Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri çocuklarla camide buluşuyor.

Bu kapsamda Bilecik İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bilecik Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları tarafından “Ramazan’da Cami Çocuk Buluşması” etkinliği düzenlendi.

Kayıboyu Camii’nde bir araya gelen minikler camiyi gezerek mihrap, minber, kürsü ve müezzin mahfili gibi bölümler hakkında bilgi aldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Ali Erhun, “Bu yaşlarda alınan din eğitimi kişiyi ömür boyu her türlü yanlış ve kötülüklere karşı koruyacaktır. Bugün camimizde çiçekler açtı. 4-6 yaş miniklerimizin bugün burada buluşması ve camimizi şenlendirmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Cami havasını teneffüs etmeleri, camide okunan Kur’an-ı Kerim'i dinlemeleri ve kılınan namazlara şahit olmaları onların dünyevi ve uhrevi hayatını şekillendirir. Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve istikbalimizdir. Onları Peygamber Efendimizin bizlere öğrettiği istikamette eğitmemiz bizim asli görevimizdir. Bu gaye doğrultusunda emek veren hocalarımızı, yavrularını bu yaşlarda Kur’an öğrenmeye teşvik eden anne babalarını tebrik ediyorum." dedi.

Programın ardından çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan